Indledning

Det er nemmere at komme i gang med uv-jagt end du tror. Der er selvfølgelig nogle ting der er nødvendige, men man kan sagtens få en god førstegangsoplevelse, selvom man ikke har alt det grej den rutinerede uv-jæger med tiden har samlet

Nødvendigt grej for at komme i gang med uv-jagt

  •  Dykkermaske
  •  Snorkel
  •  Våddragt
  •  Blybælte med bly
  •  Harpun/spyd
  •  Finner 
  •  Kniv

Det er altså en forholdsvis simpel sport at prøve, da de fleste allerede har noget udstyr der kan bruges. Er man helt ny, kan man ofte låne nogle af de ting man mangler. Ellers kan man overveje at leje noget udstyr for en dag, hvis det ikke er muligt at låne. Det behøver ikke være det bedste af det bedste udstyr du bruger til undervandsjagt de første gange, men det bliver koldt fornøjelse hvis din dragt ikke er lavet til uv-jagt. 
Hvis du vil læse mere om undervandsjagt kan du se vores forside:

Hvad skal du købe når du er blevet bidt af undervandsjagt?

Hvis du ligesom de fleste af os synes uv-jagt var sjovt, får du en bedre oplevelse hvis du køber lidt flere ting. De fleste plejer at gøre det løbende, men når man først har prøvet en todelt neoprendragt, lange finner, en bøje eller en god harpun går man aldrig tilbage til det man startede det. 

Min første harpun var kun 50cm og havde næsten ingen kraft eller rækkevidde. Da jeg opgraderede min harpun til blev det endnu sjovere at gå på uv-jagt, da jeg pludselig havde mulighed for at skyde de store fisk. Er du træt af at din harpun ikke er kraftig nok til de store fisk, kan du se vores udvalg her

Forskellige opsætninger af udstyr

Det er forskelligt hvilket setup folk foretrækker. Nogle vil helst holde det meget enkelt, imens at andre føler sig mest tilpas hvis de har meget udstyr med ude. For en sikkerheds skyld er det dog at anbefale at bruge en bøje eller flåde, da det giver forbipasserende både bedre mulighed for at se dig. Det er ikke lovpligtigt, men er man et sted med trafik anbefales det på det kraftigste - også hvis det er din første gang. Udover at øge din sikkerhed giver den også mulighed for at opbevare ekstra ting, hvilket giver bedre bevægelighed i vandet.  

Konklusion

Det er let at komme i gang med uv-jagt. Du kan sagtens starte med udstyr der ikke har kostet en formue. Som nybegynder anbefales det at dykke med en erfaring undervandsjæger. Det er mere sikkert og du lærer hurtigere hvordan du får succes på uv-jagt.

 

 

19. juli, 2022 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises