Indledning

Uv-jagt efter havørred er en spændende og udfordrende måde at harpunfiske på. Disse majestætiske fisk kan findes de fleste steder i Danmark og tiltrækker både erfarne uv-jægere og nysgerrige nybegyndere. I denne blog, vil jeg uddybe hvilke ting du skal være opmærksom på, samt give værdifulde tips til en vellykket undervandsjagt efter havørreden. 

Undervandsjagt efter havørred om natten

At begive sig ud i havet om natten efter havørred er en unik og spændende oplevelse. Natjagtens ro og mørke skaber en særlig atmosfære, hvor du kan komme tættere på fiskene, uden at forstyrre dem. Du kan svømme i timevis uden at se nogle, men i det sekund du får øje på en stor hø, føles det som om tiden står stille. Her er nogle nøglepunkter at overveje:

Valg af dykkerlygte til natjagt

For at maksimere din succesrate under undervandsjagt om natten, er det vigtigt at have en god lygte. Den skal kunne lyse havet op, samtidig med at den ikke afskrækker fiskene. Brug en pålidelig undervandslygte med omkring 1000 lumen, der har en lang batteritid. Du kan se vores lygter ved at klikke her

Havørreden er på jagt

Havørreden er kendt for at være mere aktiv om natten, og de kommer altså ind på det helt lave vand for at jage efter byttedyr. Du kan finde dem langs de fleste kyster, men findes ofte på en varieret bund. Gerne med skiftevis tang og store sten de kan bruge til at overraske deres byttedyr. 
Husk det ikke er tilladt at bruge sin harpun efter solnedgang. 

Uv-jagt efter havørred om dagen

Du kan sagtens støde på havørreder om dagen, men vær opmærksom på at de er aldeles sky. Det er altså en fisk der kræver tålmodig og dygtighed, hvis den skal skydes. 

Valg af tid og sted

Vælg dine jagtsteder omhyggeligt, ved at overveje havørredens adfærdsmønstre om dagen. Fokuser på områder med en god koncentration af byttefisk, hvor havørreden sandsynligvis vil befinde sig. Du skal samtidig selv ligge i skjul, hvis du skal have en chance. Hvis du ligger frit i overfladen er det umuligt at få succes. Moler er et godt sted at ligge på lur bag nogle sten, men det kan også gøres på lavt vand en tidlig morgen bag store sten eller tang. 

Konklusion

Undervandsjagt efter havørred er en af de absolut sværeste discipliner inden sporten. Den kræver dygtighed og massere af tålmodighed kombineret med et kendskab til fiskens adfærd. Det er altså en udfordring, som mange forsøger at mestre, selvom kun få lykkedes de første gange.

11. august, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises