Introduktion

Ved at vedligeholde din harpun, forlænger du dens levetid samtidig med, at du sikrer at den virker som tiltænkt. Det er vigtigt at rengøre og opbevare din harpun korrekt, så den ikke går i stykker eller ruster. Hvordan dette kan gøres uddybes herunder.  

Vedligehold din harpun

Når du vedligeholder din harpun, er skal du altid huske at være forsigtig og ikke bruge unødig kraft. Det vigtigste er, at du skyller din harpun i ferskvand efter brug. Saltvand slider meget på din harpun. Derudover kan du også fjerne sand og skidt, der der let kan blive overset. Når du har skyllet din harpun skal du huske at tørre den af igen, så den ikke er våd. Selvom der ikke længere er saltvand herpå, kan ferskvand stadig få din harpun til at ruste. Det er vigtigt du er grundig og får fjernet alt saltvand samt snavs, som kan gemme sig mange steder. Dit spyd skal også fjernes fra aftrækker-mekanismen og først klikkes tilbage når alt er skyllet og tørt. 

Når sæsonen er slut kan du med fordel give den en gang olie. Dette er med til at forebygge rust og sikrer at den virker som tiltænkt. Det er rigtig ærgerligt hvis din harpun ikke affyrer, fordi den ikke er blevet vedligeholdt! 

Sådan opbevarer du din harpun

Når du skal opbevare din harpun skal du først og fremmest vælge et sted der er tørt. Det skal hverken være for varmt eller fugtigt. Temperaturen skal gerne være forholdsvis stabil for det bedste resultat. Det er altså en dårlig ide at opbevare din harpun i et skur, da der især om vinteren bliver meget koldt og fugtigt. 

Konklusion 

Hvis du ønsker at forlænge levetiden på din harpun betragteligt, er det vigtigt at du vedligeholder den. Ved at følge disse tips kan du sikre, at din harpun forbliver funktionsdygtig så længe som muligt. Det er essentielt at vedligeholde alt sit udstyr for at optimere sin succes som undervandsjæger. 

Læs mere om vores harpuner her: https://www.danskuvjagt.dk/collections/harpuner

08. februar, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises