Indledning: 

Hvis du ved hvor du skal lede, er der gode changer for at få en torsk med op fra din undervandsjagt. Uanset hvilken fisk du er på jagt efter, er det en god ide at finde et sted hvor der er massere af føde. Langs moler er der massere af fødeemner for torsken, som samtidig kan gemme sig i de huler stenene laver hvis der skulle komme en sæl forbi. 

Torskens adfærd

Nogle dage er de ganske aktive, og ligger man helt stille vil man også opleve dem som nysgerrige fisk der nogle gange svømmer helt tæt på dig. Med undervandsjagt kan man sagtens støde på en torsk der kommer svømmende, men ofte må der andre metoder i brug.  

Om dagen er torsken ikke så aktiv, hvilket betyder den kan være svær at finde. Torsken er ofte meget aktiv omkring solopgang og solnedgang, hvilket gælder for de fleste fisk.

Moledyk efter torsk

Om dagen kan det være en god ide at medbringe en lygte, så man kan lyse ind i hulerne. Her gælder det om at svømme ganske stille og roligt, imens man afsøger hulerne for torsk. affyrer man sin harpun ind i en hule, skal man være opmærksom på at spyddet kan sidde fast imellem stenene. Ofte kan man skyde dem med sin harpun fra meget kort afstand, da den i en hule vil føle sig tryg og ikke forventer noget kan komme ind til den. 

Der er altså ikke behov for en stor harpun, når man er på uv-jagt efter torsk. I min optik er der ingen grund til at bruge en harpun på max 75. Udover at den har unødvendig meget kraft, er den heller ikke nem at navigere rundt med når man skal afsøge huler. Hvis du er på udkig efter en harpun der egner sig godt til torsk kan du se mere her

Vragdyk 

Har man mulighed for at komme ud med båd er der chance for store torsk. Her vil man også skulle lede i huler, men det er oftere mere krævende, da de fleste vrag ligger på dybere vand. Torsk elsker vrag, da de ligesom en mole kan give dem gode gemmesteder eller mulighed for at samle kræfter. De fleste torsk trækker ud på dybere vand, når de bliver omkring 65cm. Derfor er der på vragdyk generelt mulighed for større torsk. 

Det er som regel de første dyk på et vrag, hvor du finder det bedste fiskeri. Når først man har skabt røre i vandet og skudt en fisk, søger de restende torsk i dækning dybere inde i vraget. Derfor kan det godt betale sig, at være lidt selektiv før man skyder den første, da den som regel er den nemmeste. 

Konklusion

Når først man ved hvor man skal lede, er der gode chancer for at finde torsk i Danmark. En lygte kan gøre dem nemmere at se, hvis de står langt inde i en hule. Med en kort harpun gør du det mere komfortabelt for dig selv, når du skal afsøge en mole efter torsk når du er på uv-jagt. 

19. juli, 2022 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises