Indledning

Læsø byder på en anderledes uv-jagt end du er vant til. Der er usædvanlig smukt omkring øen, og det er ikke usædvanligt at se sæler. 

Nordkysten: Skrubber, Pighvar og Fjæsinger

Nordkysten er nok det bedste sted på Læsø når det kommer til undervandsjagt. Her kan man finde flere forskellige arter som skrubber, pighvar og en overflod af fjæsinger. Faktisk er fjæsinger så talrige, at det virker som om, sælerne ikke er vilde med dem - hvilket giver god mening. Landskabet under vandet byder på imponerende formationer af store sten og ofte krystalklart vand. Desværre er her ikke lige så mange fisk som tidligere. 

Trindel Rev

 Hvis du har mulighed for det, så overvej at besøge Trindel Rev nord for Læsø. Selvom jeg personligt ikke har haft fornøjelsen, har jeg hørt det skulle være en stor oplevelse. Revet er konstrueret af norsk granit og skulle angiveligt have en struktur som huledannende rev med imponerende bunker af sten.

Vesterø Havn: Fjæsinger i hobetal

Ved Vesterø havn er det muligt at have held med at fange en moletorsk. Dog skal det nævnes, at området også er tætpakket med fjæsinger og motorbåde, hvilket ikke gør det til det mest optimale sted for undervandsjagt. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at rensningsanlægget udleder vand på østsiden af havnen!

Østerby: Ro og gode Forhold for Undervandsjagt

En alternativ mulighed er at besøge Østerby og svømme langs molen på vestsiden. Her er der mere ro til undervandsjagt, og forholdene er markant bedre end ved Vesterø havn. På Læsø findes der flere steder, hvor man kan finde fisk, men vær forberedt på at støde på en sæl eller to, da de yngler og opholder sig omkring øen

Multer ved Molerne

En interessant mulighed er at lede efter multer ved de to moler når du er på uv-jagt. Der berettes jævnligt om store stimer, der primært holder til ved molerne. De kan være særdeles svære at finde andre steder i landet, men trives fortsat omkring Læsø. 

Hvis du skal skyde en multe, kræver det en forholdsvis kraftig harpun der minimum er 75. Du kan se vores udvalg her

Sæler omkring Læsø:

Når du begiver dig ud på uv-jagt omkring Læsø, skal du være opmærksom på, at sæler kan krydse din vej. Disse imponerende dyr yngler og holder sig tæt omkring øen, hvilket gør møder med dem til en unik og uforglemmelig oplevelse.

Konklusion

Selvom der ikke er lige så mange fisk som tidligere, kan det stadig lade sig gøre at få en flot fangst med op. Der er flere spændende områder du kan udforske, men jeg vil anbefale dig at starte de dem jeg har beskrevet. 

 

28. september, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises