Indledning

Det er også muligt at undervandsjage i de danske fjorde, hvor forholdene ofte er en smule anderledes. Mariager fjord byder på en interessant uv-jagt i flotte omgivelser

Sigtbarhed

Du skal være opmærksom på, at sigtbarheden i vandet ofte er dårligere, når du hopper i vandet i en fjord. Vandet har ofte et grønligt skær, da algerne især om sommeren trives. Hvis du i stedet for de sædvanlige to dages stille fralandsvind i stedet går op til tre dage, burde du finde god sigt. Er det en meget varm sommer med iltsvind, er der ingen grund til at gå i vandet da det er meget begrænset med liv der. Hvis du er nybegynder og gerne vil læse mere om uv-jagt kan dette gøres ved at trykke her

Havørreder i mariagerfjord 

Hvis du kan lide at gå på uv-jagt efter havørred, kunne dette være stedet for dig. De helt store fanges sjældent her, men hvis heldet er med dig, ved man aldrig hvad der sker. 
Find nogle små tangplanter eller sten, du kan gemme dig bagved. De er meget opmærksomme på selv de mindste bevægelser, så det gælder om at ligge godt skjult. Havørreder kommer ofte i små stimer, så det gælder om hurtigt at spotte den største, og få affyret din harpun før den når at se dig. De fleste foretrækker at dykke ned på 2-3 meter og ligge på lur så længe luften rækker, men det kan faktisk også lade sig gøre, at skyde en havørred imens du ligger i overfladen på helt lavt vand - det kræver naturligvis at du ligger helt stille. 

Fredningszoner 

Der er en del fredningszoner i Mariager fjord, da der er mange udløb fra små vandløb og åer der løber ud her. Det er vigtigt, at du ved hvor de er før du går i vandet, så du hverken risikere at få en bøde eller fange en fisk der er på vej op og gyde. 

Konklusion

Hvis du er en ninja under vand og ikke har noget imod at vente på at fiskene kommer til dig, er dette et godt sted til dig. Det er meget begrænset hvad du kan fange bortset fra havørred, men for mange er dette netop grunden til de hopper i vandet. 

 

06. oktober, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises