Indledning

Uv-jagt på Møn byder på legendariske og smukke omgivelser, der samtidig er hjemsted for rigtig store fisk. Samtidig er det et af de mest besværlige steder, når det kommer til god sigtbarhed samt transport til og fra dit spot. 

Undervandsjagt på Møn

Møn er et af de mest interessante steder at gå på uv-jagt i Danmark. Dog er det også et af de sværeste steder at finde en dag hvor sigten er god. Der er jævnligt skred fra de store klinter, som grundet deres store kalk-indhold hurtigt kan skabe betingelser i vandet der mest af alt minder om et "mælke-dyk" hvor der ingen sigt er overhovedet. Dette kommer i særdeleshed til udtryk hvis det har regnet i dagene op til dit dyk. Derfor skal du altså ikke kun holde øje med vinden, men også holde et skarpt øje med nedbør i området. Hvis du vil læse mere om uv-jagt kan du trykke her

Uv-jagt i fantastiske omgivelser

De smukke hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det flotte hav langs den cirka syv kilometer lange kyststrækning er en sand nationalklenodie som turister valfarter til. Der er også mange stangfiskere, da dette sted udover sin skønhed er kendt for kæmpe havørreder. 

Når først du glider ned i vandet, bliver du mødt af en havbund der ikke findes andre steder i Danmark. Store kridtformationer rejser sig fra bunden på spektakulær vis. Du kan også finde huledannende formationer, men pas på med at svømme for langt ind da sigten hurtigt kan forværres når bundlaget bliver forstyrret. 

Uv-jagt på møn

Uv-jagt på møn kræver planlæggelse

Grundet de store klinter, er det mange steder udfordrende at komme ned til havet. Der findes dog enkelte steder, hvor du kan parkere tæt på og samtidig komme ned til havet uden de store problemer. Planlæg din rute først, så du ikke skal sætte livet på spil for at komme ud i havet efter de store fisk der gemmer sig her. 
Møn er især kendt for kæmpe havørreder, men også pighvar og andre fladfisk kan findes her. 

Konklusion

Møn er et enestående sted at uv-jage, men det kræver stor planlægning. Hold øje med vind og nedbør, samt hvordan du lettest kan komme ned til vandet. God fornøjelse. 

 

18. oktober, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises