Indledning

Horsens fjord har ligesom de andre danske fjorde hårdt presset af iltsvind. Det betyder at der er langt færre fisk end tidligere, men det er heldigvis stadig muligt at få en god oplevelse med uv-jagt i Horsens. 

Hvilke fisk er muligt med uv-jagt i Horsens?

Tidligere var det meget normalt at se forskellige fladfisk, men de er desværre meget sjældne i dag. Er du på jagt efter hø, er der dog gode muligheder her, ligesom de andre danske fjorde. Det gælder også her om, at ligge på lur bag nogle sten eller tang. Du skal altså væbne dig med tålmodighed, da de er meget sky. Til gengæld kan de findes inde på helt lavt vand, hvilket betyder du kan ligge i overfladen. 

Multen kan også findes i sæson, og det er en af de få fisk der ikke har noget imod at søge føde steder hvor bunden ikke ser sund ud. Det er vigtigt, at du har en kraftig harpun, da multen har nogle meget tykke skæl. Jeg anbefaler minimum at bruge en harpun med en længde på 75. Du kan se vores udvalg ved at klikke her

Makrel, hornfisk og sild er også at finde, hvis du er ude på det rigtige tidspunkt. Det er altså ikke umuligt at fange fisk i horsens fjord, selvom at man som uv-jæger tidligere så flere fisk. Det betyder blot, at du skal være endnu mere opmærksom på, hvornår du går i vandet. havørreden er der hele året rundt, mens de andre kun kan findes nogle få måneder om året. 

Konklusion

Undersøg hvornår de forskellige fisk er i sæson, før du går i vandet. Hvis du er forberedt, er der stadig mulighed for at få pæne fangster med op. Vær opmærksom på de forskellige fredningszoner, der typisk ligger ved udløb. 

10. oktober, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises