Indledning

Der er flere gode steder at undervandsjage ved Korsør. De fleste søger mod Storebæltsbroen, hvor der er gode muligheder for især torsk. Der er flere forskellige dybder, så uanset niveau er det et spændende sted. 

Uv-jagt Storebæltsbroen

 Det er let at parkere helt ned til broen, hvilket gør det et populært spot for både uv-jægere og lystfiskere. Det er primært torsk du kan finde mellem de store sten, så det er en god ide at, at tage en lygte med der kan lyse hulerne op. Der er ofte stærk strøm, så pas på med at svømme for langt ud. Strømmen påvirker også sigten, der ofte er dårlig, når du er ude ved bropillerne. 

Dybde ved bropillerne

 De første 3-4 bropiller er fra 5-7 meter, hvorefter du hurtigt kan finde væsentlig dybere vand. Det er dog ikke nødvendigt at svømme længere ud, for at finde torsk og sej. Hvis du er på jagt efter de helt store fisk, er der naturligvis større chance for succes, hvis du er komfortabel ved at dykke omkring 20 meter ned. Der er selvsagt færre der besøger de dybe steder, hvilket gør de som regel holder flere fisk. Hvis du er på jagt efter en torsk, anbefaler jeg en længde på omkring 75, da der sjældent er behov for lang rækkevidde. Du kan se vores udvalg her:

Uv-jagt halsskov odde

Hvis du ikke er komfortabel ved at dykke ved broen, eller blot foretrækker fladfisk, er dette et godt sted. Det er en lille pynt der går ud, syd for Storebæltsbroen. Her er der et varieret bundlag, og ofte fine muligheder for at finde fladfisk. Vær opmærksom på at der ofte er lystfiskere her, så pas på ikke at svømme ind foran deres liner. 

Syd for korsør lystbådehavn, er der også et fint stræk med sandbund inderst, der afløses af et tang og stenbælte hvis du svømmer lidt længere ud. Dette kan også være et fint sted, men de fleste finder fiskeriet lidt længere nord på mere spændende. 

Konklusion

uanset om du er på jagt efter huletorsk eller fladfisk, er der gode muligheder for spændende uv-jagt omkring Korsør. Vær opmærksom på strømmen, så du ikke kommer i problemer. 

 

 

10. oktober, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises