Introduktion

Undervandsjagt er en spændende og udfordrende sport, hvor du kan gøre meget for at øge din egen sikkerhed i vandet. Det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler, for at sikre en sikker og vellykket tur. I denne blogpost vil jeg give dig tips og tricks til at dyrke undervandsjagt på en sikker måde.

Vær opmærksom på dine egne grænser

Det er vigtigt at kende dine egne grænser og ikke tage unødvendige risici. Start med at dyrke undervandsjagt i rolige omgivelser og gradvist opbygge dine færdigheder og erfaring. Som nybegynder anbefales det, at man holder sig på lavt vand i starten.

Uv-jagt alene

Du kan godt undervandsjage alene. Det anbefales dog ikke - slet ikke hvis du er ny i sporten. Er du meget erfaren, kan det godt forsvares, da du bedre ved hvad du skal gøre i forskellige situationer. Ulempen ved at dyrke uv-jagt alene er, at hvis du kommer i problemer kan hjælpen være langt væk. Der er mange fordele ved at have en makker med ude, hvilket vil blive uddybet i næste afsnit. 

 

Det anbefales at dykke med en makker

Der er mange fordele ved at dykke med en kammerat. Det øger sikkerheden og giver dig mulighed for at hjælpe hinanden i tilfælde af en nødsituation. Sørg for at kommunikere klart og tydeligt og have en nødplan i tilfælde af en ulykke. Udover at det er mere sikkert, er det også sjovere at have en du kan dele din oplevelse med. 

Vær opmærksom på vejret og strømmen

Du skal altid se vejrudsigten før du går i vandet. Vejret kan meget hurtigt forværre din undervandsjagt. Undgå at være ude i havet når der er kraftig strøm, blæser meget eller bliver tåget. Gå aldrig i vandet hvis der er mulighed for tordenvejr. 

En bøje og dykkerkniv øger din sikkerhed på uv-jagt

Med en synlig bøje eller flåde er det lettere for omkringliggende skibe at se dig. Tætsejlende skibstrafik kan være meget ubehagelig og farligt og bør derfor undgås. En dykkerbøje kan afhjælpe dette samtidig med at den gør din uv-jagt mere behagelig. 

Hvis du vil lære mere om de forskellige typer af flåder og bøjer til uv-jagt kan dette gøres: Flåder og bøjer til uv-jagt

En dykkerkniv er fuldstændig uundværlig når du skal dyrke uv-jagt. udover at den kan bruges til at aflive de fisk du fanger, kan den også bruges i en nødsituation. Hvis du er så uheldig at sidde fast i et aflagt garn eller fiskeline, kan du bruge den til at komme fri. 

Hvis du mangler en god kniv kan den købes her: Dykkerknive udviklet til uv-jagt

 

Undgå at blive kold

For at dyrke undervandsjagt på en sikker måde, er det også vigtigt at du kan holde varmen. Dette er i særdeleshed aktuelt udenfor de varme sommermåneder. Brug en dragt der er udviklet til undervandsjagt. Med en todelt våddragt med hætte er det nemmere at forblive varm. Hvis du først bliver meget kold og der er langt ind til land, kan det være farligt. Det er også vigtigt at du ikke har for meget bly på. Hvis du ikke kan flyde i overfladen når du ligger stille, har du for meget bly på. 

Konklusion

Undervandsjagt kan være en spændende og udfordrende sport, men det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler når det gælder din sikkerhed. Ha styr på dit udstyr og dyk aldrig uden en bøje eller kniv. Kend dine egne grænser og undersøg vejrforholdene samt strømmen inden du går i. Dyk med en makker og gå op af vandet hvis du bliver utilpas.

 

11. maj, 2023 — Nikolaj Bersang

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises